Oppskriften for mer lokal mat og drikke

– Nok en gang faller det økologiske gjennom på områder det burde vært løftet

En trygg melding, som nok kunne vært mer konkret på tiltakssiden, mener Kari Marte Sjøvik i Økologisk Norge om regjeringens oppskrift for mer lokal mat og drikke. Hun ser både lyspunkter og svakheter i den nasjonale strategien. 

– Det interessante er at regjeringen mener at økt omsetning av lokalmat også vil kunne gi økosalget et løft, ettersom så mange som 25 prosent av lokalmatprodusentene driver økologisk. Så det forventer vi også vil skje, mener Kari Marte Sjøvik i Økologisk Norge.
Publisert Sist oppdatert

Oppskriften for hvordan Norge skal nå målet om å øke produksjon og salg av lokal mat og drikke til 25 milliarder kroner innen 2035, er altså kommet. 

–  Det er vel og bra. En trygg melding, som nok kunne vært litt mer konkret på tiltakssiden, synes Kari Marte Sjøvik, fungerende daglig leder i Økologisk Norge. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Naturenvar.no, friluftsliv.no og okologisk24.no – nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på alle tre nettsteder og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Naturenvår og Friluftsliv
Nett og papir
3 mnd

99,- 210,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett og papir
12 mnd

VELKOMSTGAVE

630,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett
1 mnd

1,- 55,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett
12 mnd

525,-

KJØP

Powered by Labrador CMS