ESSAY
Husdyrmøkk er nødvendig for bærekraftige matsystemer
Husdyrene er under angrep. Det kan hende vi skyter oss selv i foten. Husdyrene har spilt en avgjørende rolle for matforsyningen i verden, og Norge spesielt. Min spådom er at husdyrenes rolle vil bli større framover.
Husdyrmøkk trengs i bærekraftige matsystemer, skriver Ole Arne Alvseike.
Solveig Vikene | NTB
Det tradisjonelle kostholdet speiler næringsgrunnlaget
regionalt. Asiatene spiser mye ris, islendingene spiser værtestikler og
ammoniakkfermenterte haifinner, på kontinentet er svinekjøttet dominerende, på
Østlandet er tradisjonen ribbe til jul, mens på Vestlandet og kysten er det
pinnekjøtt og torsk.
Helge Ingstad beskriver hva inuittene i isødet foretrakk:
Reinsdyrenes innmat som ga mest variert næring, mens indrefiletene ble hundemat.1
Naturenvår og Friluftsliv
Nett og papir
3 mnd
99,- 210,-
KJØP
Naturenvår og Friluftsliv
Nett og papir
12 mnd
VELKOMSTGAVE
630,-
KJØP
Naturenvår og Friluftsliv
Nett
1 mnd
1,- 55,-
KJØP
Naturenvår og Friluftsliv
Nett
12 mnd
525,-
KJØP