Stiftelsen Norsk Mat

Åpner for merking av norsk sjømat under Nyt Norge-paraplyen

Stiftelsen Norsk Mat beveger seg definitivt ut i nytt farvann når den åpner for at norsk sjømat blir egen kategori i merkeordningen Nyt Norge. Håpet er at alt er på plass til skreisesongen åpner våren 2026.

Stiftelsen Norsk Mat mener at det er naturlig å innlemme norsk sjømat som egen matkategori i merkeordningen Nyt Norge. Bildet er fra skreifisket utenfor Vesterålen.
Publisert Sist oppdatert

Anne Mette Johnsen, konstituert administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, slapp nyheten under frokostmøtet på Kulturhuset. Før jul vedtok nemlig styret i stiftelsen å åpne for merking av norsk sjømat som en ny kategori under den kjente ordningen Nyt Norge – Norges offisielle opprinnelsesmerke.

Norsk fisk og all annen norsk sjømat finnes i dag ikke under merkeordningen Nyt Norge som oppfattes av forbrukerne som et kvalitetsstempel på norske matprodukter. Det interessante er imidlertid at hele 26 prosent allerede tror at norsk fisk er Nyt Norge-merket, fortalte Johnsen under frokostseminaret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Naturenvar.no, friluftsliv.no og okologisk24.no – nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på alle tre nettsteder og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Naturenvår og Friluftsliv
Nett og papir
3 mnd

99,- 210,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett og papir
12 mnd

VELKOMSTGAVE

630,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett
1 mnd

1,- 55,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett
12 mnd

525,-

KJØP

Powered by Labrador CMS