Bærekraft i norsk jordbruksproduksjon

Skal vi produsere det folk vil ha eller det de bør spise?

Hva er egentlig bærekraftig jordbruksproduksjon? Og skal bøndene produsere det forbrukerne vil ha, eller det de bør spise? Det er to av spørsmålene det nye ekspertutvalget må ta stilling til.

Hva er best? Å produsere mat som Ola og Kari etterspør, eller det de helst bør spise, ut fra et kostholdsperspektiv? Dette spørsmålet vil garantert bli diskutert av ekspertutvalget som skal utrede morgendagens norske matsystem.
Publisert Sist oppdatert

Frokostseminaret om bærekraft i norsk jordbruksproduksjon fikk langt større aktualitet enn arrangørene, Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio), kunne håpe på da de begynte å planlegge det for noen måneder siden. Like før helgen nedsatte regjeringen nemlig ekspertutvalget som skal utrede framtidens matsystem

Medlemmene har fått i oppdrag å sette folkehelse, klima, natur og landbruks-, havbruks-, fiskeri- og matpolitikk i sammenheng. Og de skal legge til grunn at framtidens matsystem skal være bærekraftig, står det i ekspertutvalgets mandat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Naturenvar.no, friluftsliv.no og okologisk24.no – nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på alle tre nettsteder og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Naturenvår og Friluftsliv
Nett og papir
3 mnd

99,- 210,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett og papir
12 mnd

VELKOMSTGAVE

630,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett
1 mnd

1,- 55,-

KJØP

Naturenvår og Friluftsliv
Nett
12 mnd

525,-

KJØP

Powered by Labrador CMS