Mat ble trukket tilbake fra butikkhyllene 82 ganger i fjor

Grunnen til at matvarer trekkes tilbake kan blant annet være giftige bakterier, funn av metall og glass eller ulovlige stoffer.

I fjor sendte Mattilsynet ut 82 meldinger om tilbaketrekking av mat, ifølge en oversikt P4 har sett.
Publisert Sist oppdatert

Det betyr at Mattilsynet minst én gang uken gjennom 2024 sendte ut melding om at ett eller flere produkter enten var feilmerket eller farlig å spise, melder P4.

Antallet tilbaketrekkinger var høyere enn året før, da tilsynet sendte ut i overkant av 60 slike meldinger.

Det er flere årsaker til at mat trekkes tilbake, sier Randi Edvardsen, som jobber i seksjon for biologisk mattrygghet i tilsynet:

– Sykdomsfremkallende bakterier, det kan være at merking eller deklarering er mangelfull, funn av metallbiter eller glass, stoffer over grenseverdi eller ulovlige stoffer.

Hun sier at det er bra at mat trekkes tilbake fordi hun mener det viser at produsenten har kontroll.

Powered by Labrador CMS