107 millioner til forskning på mat, miljø, klima og folkehelse

Forskningsrådet deler ut 107 millioner til ni nye forskningsprosjekter. Matsikkerhet og fremtidens kosthold er noe av det som skal forskes på.

Forskningsrådet holdet til i Drammensveien 288 i Oslo
Forskningsrådet holdet til i Drammensveien 288 i Oslo

Prosjektene som får penger, skal blant annet finne ut mer om bærekraftig og sunn matproduksjon, matsikkerhet, antimikrobiell resistens og fremtidens kosthold, opplyser Forskningsrådet i en pressemelding.

Mari Sundli Tveit, administrerende direktør i Forskningsrådet, sier forskning er avgjørende for å finne nye løsninger på store samfunnsutfordringer og for å styrke norsk konkurransekraft.

– Vi vet at mat, miljø, klima og folkehelse henger tett sammen, men vi trenger mer forskning for å forstå sammenhengene bedre. Kunnskap fra disse prosjektene vil bidra til å muliggjøre helhetlige tilnærminger og løsninger til helse, miljø og verdiskaping, sier Tveit.

Det er stort tematisk spenn i prosjektene som har fått støtte. Noen av prosjektene er rettet mot landbasert matproduksjon, mens andre ser nærmere på marine systemer.

Powered by Labrador CMS